Werkwijze koorconcert

De ervaring die ik opgedaan heb bij de registratie van koorconcerten in Praag (IC-Productions) en adventsconcert van Kavoca heeft mij doen besluiten mijn bedrijfsnaam aan te passen in ‘Focus op mensen en koren’.

Door het gebruik van 4 camera’s kun je meerdere beelden tegelijkertijd opnemen. Eén vaste camera die een totaal beeld opneemt van het koor en bezoekers. Eén camera die de musici opneemt en 2 camera’s die close-ups van de koorleden opnemen.
Door het gebruik van een professioneel videobewerkingsprogramma kan ik, nadat ik de 4 verschillende videobeelden synchroon heb vastgezet, de beelden optimaal bewerken tot een professionele registratie.

Het geluid kan door een geluidsman apart opgenomen door meerdere microfoons en een mengpaneel. Dit geluid wordt bewerkt en later toegevoegd bij de videobeelden.
Het geluid kan ook door de camera’s opgenomen worden.

Op het moment dat er besloten wordt om een concert door mij te laten filmen, wordt er een draaiboek samengesteld. In dit draaiboek wordt de registratie tot in de details beschreven. Dit is noodzakelijk om bijvoorbeeld alle solo’s en instrumentaria vast te leggen.

De dvd’s krijgen een kleurenlabel en zullen worden geleverd in een doos met kleurenfoto opdruk.

De levertijd is normaal binnen 6 weken.